01. oktober 2018

itelligence en HARTING gaan samenwerking aan op het gebied van technologie en ontwikkeling

itelligence en HARTING gaan samenwerking aan op het gebied van technologie en ontwikkeling Ondertekend tijdens itelligence World 2018 / Naar een netwerkmaatschappij voor gedigitaliseerde productie / Verbeterde kostenbeheersing

itelligence AG en de HARTING Technology Group kondigen tijdens itelligence World IT conference in Bielefeld een samenwerking aan op het gebied van technologie en ontwikkeling. De twee ondernemingen gaan een geïntegreerde RFID volg- en weegoplossing ontwikkelen voor het volgen van containers tijdens productie op basis van de bekroonde (HERMES award) HARTING MICA® (Modular Industry Computing Architecture) Edge computer. De SAP-consultant itelligence zal zijn it.x-connect-oplossing combineren met de bekroonde MICA Edge computer die zelf de data via RFID vanaf de locatie en de weegprocedures registreert en doorstuurt naar SAP-processen.

“We maken gebruik van digitalisering om toegevoegde waarde voor de klant te genereren en hierbij vertrouwen we op intelligente samenwerking met partijen zoals itelligence AG,” aldus Philip Harting, bestuursvoorzitter van familiebedrijf HARTING Technology Group. Geen wonder – de HARTING-claim staat al jaren bekend als ‘People – Power – Partnership’. HARTING gaat digitaal waar het mogelijk en zinvol is. “Wij zijn blij met onze nauwe samenwerking met HARTING – een erkende technologiepartner voor gedigitaliseerde oplossingen in de industriële IoT-omgeving. Door onze samenwerking zijn we in staat om een geïntegreerde oplossing te bieden voor de traditionele genetwerkte Industry 4.0 en IoT-scenario's,” onderstreept Norbert Rotter, bestuursvoorzitter van itelligence AG. “Ons pilotproject voor snoepfabrikant Cavendish & Harvey is niet alleen ontworpen met het oog op een betere transparantie tijdens de productie, maar ook voor een betere beheersing van de fabricagekosten.”

Naar een genetwerkte digitale productie
Het project is ontwikkeld bij het Center for Connected Industry op de FIR, een onderzoeks- en onderwijsinstituut van de RWTH Aachen University. De opdracht van Cavendish & Harvey had betrekking op het volgen van containers, dozen en pallets tijdens productie met behulp van sensoren – een belangrijke stap in de richting van genetwerkte digitale productie. Alles wordt mobiel, containers “leren denken” en geven automatisch het vulniveau en de status door aan het systeem. Het volledige scenario zal in hoge mate geautomatiseerd zijn met SAP-processen tijdens productie die worden voortgezet in de logistieke omgeving met behulp van innovatieve oplossingen van HARTING (MICA® Edge Computer), itelligence (it.x-connect) en SAP (IoT Edge Gateway, SAP Leonardo, SAP Cloud en SAP S/4HANA). Een naadloze genetwerkte gegevensstroom is van levensbelang voor het succes van toegevoegde waarde bij digitalisering en automatisering van logistieke en fabricageprocessen.

Digitaal waar het kan en zinvol is
Er zijn grenzen aan de trend naar digitalisering. Philip Harting wijst op de specifieke landelijke wetgevingen binnen Europa, nieuwe cybersecuritywetgeving in China en toenemend protectionisme en nationalisme bij de globale handel: “Deze storende invloeden sporen ons aan om nog nauwer samen te werken met onze klanten en partners.” Bij deze ontwikkeling in samenwerking met itelligence stelt HARTING MICA® beschikbaar als hardwareplatform. Hiermee is een snel en eenvoudig proces mogelijk voor een volledige digitalisering van apparatuur en machines. De werkzaamheden worden uitgevoerd via het HARTING MICA.network – een gemeenschap voor IoT en Industry 4.0. Het MICA.network is de gemeenschap van gebruikers van het MICA® Open Computing platform. MICA.network-partners zoals itelligence ontwikkelen hier innovatieve concepten en oplossingen waarmee bedrijven de mogelijkheid krijgen om samen te werken aan het ontwerp van digitalisering en netwerken van processen en dingen (Internet of Things, IoT).

Transparantie bij de productie, verbeterde kostenbeheersing
Voor een eerste pilotproject ontwikkelde itelligence een oplossing voor het volgen van materialen – zoals containers en pallets en de detectie van stapelen en gewichten met behulp van HARTING MICA®. Een bestaand itelligence productcomponent werd omgezet naar MICA en uitgebreid met toekomstbestendige IoT-functionaliteit. De basis hiervoor is RFID technologie – bij verdere ontwikkelingen kan echter gebruik worden gemaakt van andere zender/ontvanger systemen. De nieuwe pilotoplossing biedt Cavendish & Harvey betere transparantie bij de productie, verbetert de beheersing van de fabricagekosten en de inventaris tijdens het productieproces. Onder de vlag “IT meets Business – The Perfect Symbiosis!”, maakt de bezoeker van itelligence World kennis met de essentiële mogelijkheden van digitalisering. Deze combinatie van IT-congres, handelsbeurs, workshop voor experts en netwerkbijeenkomst begint om 9:00 's morgens in het congrescentrum van itelligence AG, Königsbreede 1, Bielefeld op 12 september. De organisatoren verwachten veel belangstelling van directieleden, IT-beslissers en IT-managers en verzoeken u daarom te registreren via de website www.itelligencegroup.com/de.Philip Harting, bestuursvoorzitter van de HARTING Technology Group, en Norbert Rotter (rechts), bestuursvoorzitter van itelligence AG tekenen voor de nieuwe samenwerking tijdens itelligence World.

Over itelligence:
itelligence is een wereldwijd toonaangevende SAP-consultant met ca. 7.500 hooggekwalificeerde medewerkers in 25 landen. itelligence is een SAP Hybris Gold Partner, SAP Business Alliance Partner, SAP Global Hosting Partner, een SAP-gecertificeerde leverancier van cloud-diensten en applicatieservices en SAP Platinum Partner en realiseert wereldwijd complexe projecten in SAP-omgevingen. Het omvangrijke dienstenpakket bestaat uit SAP strategisch advies, verkoop van SAP-licenties en ontwikkeling in huis van SAP-industrieoplossingen voor applicatiebeheer en hostingservices – die allemaal bijdragen aan een totale omzet van ca. € 872,2 miljoen in 2017. Het bekende Duitse zakenblad “brand eins” rekent itelligence tot een van de beste management consultants in Duitsland.

Over HARTING
HARTING Benelux is een dochteronderneming van het Duitse HARTING KGaA in Espelkamp. High-performance connectivity is de basis van de industriële automatisering en producttechnologie. Het productportfolio van HARTING bestaat uit connectoren voor elektrische en elektronische toepassingen, aansluitingen voor apparatuur, industriële Ethernet switches, UHF-RFID-systemen en kabelassemblage voor industriële netwerken en fabrieksautomatisering. We leveren geen producten maar state-of-the-art oplossingen voor het transport van data, signaal en power.

HARTING is Total Solution Provider. Niet alleen leveren wij wereldwijd hoogwaardige producten en oplossingen, ook zijn wij uw aanspreekpunt voor de engineering, ondersteuning bij uw supply chain, de samenbouw van systemen en modules, de assemblage van kabels voor data, signaal en power, het installeren van producten én het onderhoud van door HARTING geleverde systemen.

HARTING kan zorgen voor de engineering, logistiek, installatie en het onderhoud. We streven naar een klantrelatie die gebaseerd is op openheid en vertrouwen. Duurzame relaties leiden tot duurzame oplossingen.

De producten van HARTING worden toegepast in de transportsector, machinebouw, fabrieksautomatisering, in datacenters, energiecentrales en de energiedistributie, in de medische sector, in de industriële elektronica, telecommunicatie en de entertainmentindustrie.

Bij HARTING werken ruim 4.200 mensen, wereldwijd verdeeld over 43 verkoopmaatschappijen en 13 productielocaties.

Contact itelligence:
Silvia Dicke
Head of Corporate Public Relations
itelligence AG ▪ Königsbreede 1 ▪ 33605 Bielefeld
Phone +49 521 91448-107 ▪ Fax: +49 521 91445-100
silvia.dicke(at)itelligence.de

itelligence AG ▪ Headquarters: Bielefeld ▪ Handelsregister: Amtsgericht Bielefeld, HRB 38247

Board: Norbert Rotter (CEO), Dr. Michael Dorin (CFO) ▪

Chairman Management Adviser: Friedrich Fleischmann

Contact HARTING:
HARTING BV
Larenweg 44
5234 KA ’s-Hertogenbosch
Tel: +31 (0)73 641 04 04
Hoofdkantoor
HARTING Stiftung & Co. KG
Detlef Sieverdingbeck
General Manager
Communication and Public Relations
Marienwerderstr. 3
32339 Espelkamp

Phone: 05772 47-244
Fax: 05772 47-400
Detlef.Sieverdingbeck(at)HARTING.com
Additional information at www.HARTING.com