01. maart 2019

HANNOVER MESSE: HARTING presenteert nieuwe standaarden en oplossingen voor intelligente infrastructuur in het veld

HARTING T1 Industrial, de HARTING RJ Industrial® Multi Feature serie en de M12 PushPull volgen een consistent ontwikkeltraject / Han® 1A, een nieuwe compacte en rechthoekige connector / HARTING versnelt e-mobility

Espelkamp / Hannover, 25 februari 2019 --- De HARTING Technology Group presenteert dit jaar op de HANNOVER MESSE (1 april - 5 april 2019) opnieuw een breed scala aan nieuwe producten en slimme oplossingen (hal 11 / stand C13). HARTING benadrukt hiermee het motto van de HANNOVER MESSE dit jaar: "Integrated Industry – Industrial Intelligence" (Geïntegreerde industrie – Industriële intelligentie). Dit gaat over het combineren van menselijke en kunstmatige intelligentie tot industriële intelligentie die waarde toevoegt voor klanten. De HARTING-producten zijn ingenieus, slim en gebruiksvriendelijk.

HARTING stimuleert de ontwikkeling van Ethernet-connectiviteit voor de netwerken van de toekomst. Single Pair Ethernet (SPE) is een zeer actueel onderwerp in de markt voor industriële bekabeling. HARTING levert hiervoor de juiste gestandaardiseerde interfaces en presenteert op de HANNOVER MESSE 2019 zijn eerste serieproducten. Als pionier van Industrie 4.0 maken we hiermee de sprong van technologietrend naar de praktijk met een klantgerichte oplossing. "Ook bij deze IEC-genormeerde interface volgen we een consistent ontwikkeltraject: eerst trends herkennen, dan standaarden definiëren en vervolgens betrouwbare producten leveren", aldus Frank Welzel, directeur productmanagement van HARTING Electronics. Op onze HARTING-stand tonen we de eerste IP20-interface bestaande uit een connector en een printplaataansluiting.

De kern van deze nieuwe HARTING T1 Industrial-serie is een gestandaardiseerd SPE-koppelingsprofiel voor alle soorten behuizingen van IP20 tot IP65/67. HARTING heeft hiermee een toekomstigbestendig connectorconcept gecreëerd en kan met één gestandaardiseerd koppelingsprofiel 1 Gbps op kortere afstanden en 10 Mbps op langere afstanden verwerken.

Bijschrift: De eerste Single Pair Ethernet-serieproducten
Meer informatie: https://www.harting.com/single-pair-ethernet-harting-t1-industrial

HARTING RJ Industrial® MultiFeature serie

Met RJ Industrial® van de nieuwe MultiFeature-serie komt HARTING tegemoet aan de wensen en eisen van klanten voor nóg meer montage- en gebruiksgemak in het veld. Doorontwikkeling van de succesvolle RJ Industrial®-standaarden heeft gereedschapsloze montage, eenvoudige bediening en een robuuste metalen behuizing opgeleverd. Hun geschiktheid voor aderdiameters van AWG 26 tot 22 en de robuuste kabelbevestiging zijn eigenschappen die installatie in het veld eenvoudiger en sneller maken. Omdat klassieke RJ45-telecommunicatieproducten niet voldoen voor álle industriële toepassingen, is de HARTING RJ Industrial® MultiFeature serie speciaal ontwikkeld om ook in moeilijke omstandigheden aan alle relevante eisen en uitdagingen het hoofd te bieden. Hij levert betrouwbare prestaties volgens categorie 6A en heeft een IP20- en IP65/67-behuizing in combinatie met PoE-voeding conform IEEE802.3af (PoE 15,4W) / IEEE802.3at (PoE 25,5W) / IEEE802.3bt (PoE 100W), voor dataoverdracht en voeding naar elk apparaat.


Bijschrift: HARTING RJ Industrial® MultiFeature serie

M12 PushPull volgens IEC 61076-3-126 / IEC 61076-2-010

Dr. Metrix is ons nieuwe gezicht voor tijdbesparende PushPull-koppelingen. Deze nieuwe heldin van HARTING biedt slimme PushPull-technologie voor het snel aansluiten van ronde, metrische connectoren. Het eerste product van Dr. Metrix is een complete M12 PushPull-oplossing voor de automatisering van SPS IPC-aandrijvingen. Ook op de HANNOVER MESSE 2019 zijn we met één klik op de juiste weg naar de toekomst.

Keuze van de juiste M12 PushPull-koppeling is nu gemakkelijker dan ooit dankzij de standaardisering waar HARTING zich actief voor inzet. Daarmee behouden de investeringen van klanten hun waarde, terwijl ze tegelijk voldoen aan alle vereisten van M12 als erkende gestandaardiseerde interface. Eerdere oplossingen vergrendelen zich met een karakteristieke klik aan de buitenzijde van opstaande apparaatkoppelingen. Op SPS 2019 zal HARTING een nieuwe M12 PushPull-interface voor inbouwkoppelingen presenteren. Dit type connectorkoppelingen wordt veel gebruikt in de automatisering. Ze hebben een inwendige vergrendeling en zijn zeer vlak in het oppervlak te monteren zonder uitstekende delen. Miniaturisatie is een van de belangrijkste eisen die de automatiseringssector stelt.

Steeds meer fabrikanten van industriële connectoren vertrouwen op tijdbesparende PushPull-technologieën met een hoog bedieningsgemak. De klassieke schroefkoppeling van ronde M12-connectoren neemt altijd veel tijd in beslag bij het monteren van meerdere interfaces. De nieuwe M12 PushPull vergrendelingstechnologie is ongeveer 75% sneller aan te sluiten dan een traditionele schroefkoppeling.

Automatisering vraagt om een eenvoudige en veilige bediening, akoestische feedback en besparing van tijd en kosten. HARTING voldoet nu aan al deze vereisten en werkt samen met concurrenten aan de standaardisatie van een M12 PushPull-marktnorm. Dit moet zijn uiteindelijke weerslag vinden in de normen IEC 61076-2-010 en IEC 61076-3-126 die een alomvattende oplossing voor fabrieksautomatisering garanderen en de veiligheid van investeringen en de beschikbaarheid van alternatieve bronnen voor gebruikers waarborgen.

Iedereen vaart wel bij normen

Standaarden vormen het sleutelbegrip bij alle belangrijke ontwikkelingen op de Hannover Messe. Hoewel zelf ontwikkelde systemen soms bijzonder goed kunnen zijn, blijven het op lange termijn doorgaans geïsoleerde oplossingen. Investeringszekerheid, algemeen aanvaarde vormgelijkheid en een voorspelbare werking zijn voor iedereen in de waardeketen positieve eigenschappen. Gestandaardiseerde koppelingsprofielen, eenvoudige montage en gebruiksgemak in het veld zijn een voordeel voor iedereen. "Standaardisatie helpt niet alleen de directie van een bedrijf, maar ook de constructeur en, zeker niet in de laatste plaats, de gebruiker. Dit geeft iedereen meer zekerheid," zegt Frank Welzel.


Bijschrift: [l.] M12 PushPull voor fabrieksautomatisering, [r.] Dr. Metrix, de nieuwe heldin van HARTIN¬G voor ronde, metrische connectoren met PushPull-koppeling.

Compact, robuust en rechthoekig: Han® 1A

De Technology Group heeft ook het assortiment heavy-duty connectoren aangepakt: de Han® 1A is een nieuwe, compacte en extreem robuuste rechthoekige connector met maximaal twaalf contacten voor data, signalen en power. Hij is gemaakt van hoogwaardig kunststof, is licht van gewicht en vereist weinig installatieruimte.

Zijn modulaire opbouw en veelzijdige toepassingsmogelijkheden maken hem zeer geschikt voor omgevingen met meerdere kleine aandrijvingen, sensoren en apparaten met of zonder voeding.

In de machinebouw is de Han® 1A ideaal voor het efficiënt combineren van apparatuur zoals verwarmings- en koeleenheden, ventilatoren, besturingen, verlichtingssystemen, aandrijvingen, trilgoten en dergelijke. In de automotive is de Han® 1A ideaal voor het aansluiten van deuraandrijvingen en toegangssystemen, alsmede voor het aansluiten van verlichting, koplampen, luidsprekers, schermen, displaypanelen, waarschuwings- en alarmlichten, drukknoppen, geluidssignalen en ruitenwissers.


Bijschrift: Bespaart ruimte bij het aansluiten van kleinere componenten op systemen: Han® 1A.

Han® met metalen behuizing voor eenvoudige schakelkastmontage

HARTING levert nu metalen behuizingen voor de Han® B, EMC en M series in versies met via de achterzijde insteekbare contactpunten. Deze nieuwe optie maakt het makkelijker om interfaces voor besturingskasten samen te stellen en is speciaal bedacht voor toepassingen in de machinebouw en de automatisering, voor de robotica en voor de verkeers- en energietechnologie.

Han® connectoren met metalen behuizing zijn ideaal voor omgevingen die hoge eisen stellen aan de robuustheid van componenten en aan de eenvoud van installatie. Tot nu vereiste het monteren van metalen Han® behuizingen dat de kabel eerst door een opening in de schakelkast werd gevoerd om de contacten buiten de kast te monteren en deze daarna terug te trekken in de paneelbehuizing. De nieuwe Han® oplossingen maken het ook mogelijk om geprefabriceerde contacten rechtstreeks in de paneelbehuizing te klikken – vanaf de binnenzijde van de schakelkast.


Bijschrift: Installatie vanaf de achterzijde van Han® ES-perscontacten in een Han® 24B behuizing.

Hygiënisch en veilig: Han® connectoren voor de voedingsindustrie

HARTING heeft met de Han® F+B een speciale reeks connectoren ontwikkeld voor de voedselverwerkende industrie. Gladde oppervlakken bieden bacteriën minder houvast. De behuizingen en afdichtingen zijn robuust, veilig en duurzaam: ze voorkomen dat de interne contacten in aanraking komen met het water van hogedrukreinigers of agressieve schoonmaakmiddelen.

Hygiëne en veiligheid zijn cruciale factoren in de voedselverwerking: de aansluitingen, oppervlakken, schroefsluitingen en afdichtingen van de Han® F+B connectoren zijn daarom zo ontworpen dat het moeilijker voor vuildeeltjes is om eraan te blijven kleven. Afgeronde behuizingen en accessoires voorkomen het ontstaan van opeenhopingen van vuil die een ideale voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Han® F+B behuizingen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, zijn waterafstotend en bestand tegen reinigingsmiddelen. Ze zijn gecertificeerd door Ecolab en beschikken over FDA 21-licenties. Water van hogedrukreinigers kan niet in de behuizing komen zolang deze gesloten blijft.

Update van de Han® Configurator voor industriële connectoren

Vorig jaar op de Hannover Messe introduceerde HARTING zijn Han® Configurator voor industriële connectoren. Dit intelligente systeem stelt klanten in staat om op basis van slechts enkele gegevens concrete suggesties voor interfaces op maat te genereren. Op de beurs presenteren we dit jaar nieuwe functies en verdere uitbreidingen, zoals een geoptimaliseerde 3D-weergave van de relevante configuratieresultaten.

HARTING versnelt e-mobility:

Op de HARTING-stand in Hannover presenteren we ook de 'microSNAP' als nieuwste voertuigconcept van de Zwitserse automotive-visionair Frank M. Rinderknecht. Het revolutionaire idee achter de 'microSNAP' is het snel verwijderen en vervangen van het chassis, van de aandrijving (het 'skateboard') en de carrosserieën ('pods'). Samen met Kuka presenteert HARTING een bijpassend robotbediend laadstation voor het snel opladen van batterijen. Een Kuka-robot sluit de HARTING-laadplug aan en beëindigt het laadproces wanneer de voertuigbatterij het gewenste laadniveau heeft bereikt. Dit betekent dat het voertuig in zeer korte tijd weer klaar is voor gebruik. Voor deze oplossing zijn nog veel meer toepassingen te bedenken.

Bijschrift: 'microSNAP': Samen met Kuka presenteert HARTING een robotbediend laadstation om losse batterijen snel op te laden.