15. november 2013

André Kuipers eregast bij de Bossche onderneming HARTING

Het Duitse bedrijf HARTING Technology Group met de Nederlandse hoofdvestiging in Den Bosch, ontwikkelt, produceert en verkoopt connectoren voor elektrisch en elektronische toepassingen voor de industrie. HARTING-producten worden onder andere toegepast in de machinebouw, fabrieksautomatisering, energiecentrales en in de industriële elektronica en telecommunicatie.


 

Op donderdag 14 november jl. was het prachtige Kasteel Maurick in Vught het toneel voor een evenement dat HARTING Nederland organiseerde voor de top van de Nederlandse industrie. Het thema was: Samen werken aan innovatie. Het was een middag vol innovatie en inspirerende sprekers, waaronder gastspreker André Kuipers.

Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Hij nam de gasten mee bij zijn tweede missie, de langste Europese ruimtevlucht in de wereld van de bemande ruimtevaart. Hij deelde zijn verhaal over de aanloop er naartoe en de missie zelf. De emotie en het ongeloof bij het fantastische zicht op onze planeet. Ook ging hij in op de intensieve samenwerking met de Russische en Amerikaanse astronauten.

 

Oók HARTING in Den Bosch gaat ver als het om samenwerken gaat. Daar waar de meeste bedrijven kennis en knowhow angstvallig verborgen houden voor de buitenwereld, deelt HARTING Nederland die met klanten, leveranciers en concurrenten. “In een tijd van economische malaise moet je krachten bundelen.” aldus Cor van der Graaf, Managing Director van HARTING Nederland. “Alleen als we nauw samenwerken met andere marktpartijen kunnen we innoveren en maatwerkoplossingen bieden. Al is het met concurrenten. Onze klanten moeten volledig ontzorgd worden. Zeker nu!.”